Εκτέλεσα μία Συνταγή, αλλά δεν κόπηκε απόδειξη και δεν εμφανίζεται στη Λίστα Εκτελέσεων. Αν την σκανάρω όμως μου λέει ότι υπάρχουν μη περασμένες εκτελέσεις στην ΗΔΙΚΑ.

Αν για κάποιο λόγο εκτελέσαμε μία συνταγή αλλά το σύστημα κόλλησε και δεν επέστρεψε στη φόρμα έκδοσης Απόδειξης Λιανικής Πώλησης, κατά πάσα πιθανότητα η Συνταγή έχει εκτελεστεί κανονικά στην ΗΔΙΚΑ, αλλά δεν έχει κατέβει στο Soft1. Αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, αν σκανάρουμε πάλι τη συνταγή στην εργασία Ηλεκτρονική. Λογικά θα εμφανίσει μήνυμα: Υπάρχουν μη περασμένες εκτελέσεις της συνταγής στην ΗΔΙΚΑ. Θέλετε να αποθηκευτούν και να εκδοθούν τα αντίστοιχα παραστατικά;

Αν πατήσουμε ΝΑΙ, η συνταγή θα αποθηκευτεί και στο Soft1, θα εκδοθεί Απόδειξη Λιανικής Πώλησης και θα καταχωρηθούν τα Μετρητά ως τρόπος εξόφλησης.

Αν ο τρόπος εξόφλησης ήταν διαφορετικός, μπορούμε να πάμε στην εργασία Συγχρονισμός Συνταγών/Λήψη συνταγών, να επιλέξουμε το ημερολογιακό διάστημα που μας ενδιαφέρει, να απεπιλέξουμε την Δημιουργία Παραστατικών και να πατήσουμε Κατέβασμα. Θα εμφανιστεί η συνταγή που ψάχνουμε και στη συνέχεια επιλέγουμε Ενημέρωση. Όταν η συνταγή εξαφανιστεί από το πλέγμα, σημαίνει ότι έχει αποθηκευτεί στο Soft1.

Μεταβαίνουμε στη Λίστα Εκτελέσεων, βρίσκουμε τη συνταγή, επιλέγουμε τρόπο πληρωμής και επιλέγουμε Δημιουργία Απόδειξης Πελάτη. Η Απόδειξη καταχωρείται κανονικά και εκτυπώνεται και η εξόφληση γίνεται με τον τρόπο που επιλέξαμε.

Δε λησμονούμε να δημιουργήδουμε και παραστατικό ταμείου, για να είναι σωστά τα στατιστικά στοιχεία της υποσομής μας.